Monday, May 11, 2009

RMWD Kg Luit,Maran,Pahang

Salam muhibah kpd rakyat2 ku sekalian.

hehehe.

ni nk citer serba sdkt ttg Program Rakan Muda Wawasan Desa yg tlh diadakan di Kg Luit,Maran pd 7-10hb Mei bru2 ni. .kt bwah ni ada skt gmbr2 yg sempat di snap oleh kamera kwn aku and jugak dr phone ak..jom tgok..hehehe

nak perkenalkan..ni la fmly angkat aku..Tuan Haji Samad bin Abu Bakar.ayh angkat aku ni adalah pengerusi masjid kat kampung Luit ni..hehehe..hebat x??alhamdulillah,dpt family yg baek hati..xlokek ngan nasihat..majlis persmian dan penyerahan anak angkat ni disempurnakan oleh YB Dato' Munawwar, ADUN Luit.

ni adalah gambar time 1st aktiviti kami kt kg tu..gotong-royong!!kami ni dibahagikan ikut tempat la n aku dpt kt library kg.antra tugas yg kami kne bt adalah susun buku..mak aii..byak giler buku kt dlm libry ni..skit tgan den..huhuhu..dlm susun2 buku tu,sempat gak usha novel2 yg mnrik.hehehe..tp sdih,sempat usha je,nk bce kne beli sndr sbb xsmpt nk bace kt situ.huhuhu

gambar ni plak, time program forum perdana yg dibuat kt perkarangan masjid Kg Ulu Luit.antra panel yg tlh dijemput adlh YB Dato Munawwar, Ust Azmi (UMP), Ust Badlishah dan Ust Nor Hazri..

keesokkan harinye, program kami seterusnya plak adlh program bersama murid2 sek keb ulu luit.hmm..best sgt, sbb adk2 ni sume nye ikt kate..xmcm bdak2 sek men,ssh btol nk control..hehehe..gmbr kt ats ni antra aktiviti time motivasi tu iaitu MUMIA.kesian kt adk group ak ni..penat die duk gitu je..

haa..ni plak aktiviti petang tu plak.maen sukaneka.ni antra nye..maen tarik tali.hehehe..skali tarik je, group kmi ni tumbang.hahaha..bt malu je..


corat-coret RMWD KG LUIT :

>>ni adalah 1st program aku dgn Rakan Muda..lps ni insyaALLAH ak akn join lg byak xtvt..

>>waktu penyerahan ank angkat,tgn ak dh shaking smcm dh.haha..nervous pnye psal nk jumpe fmly angkat.

>>kalo family laen dpt 2 or 3 org ank angkat, fmly angkat aku ni dpt 4org skali gus..haaa..hbt kn??hehehe..nk tau sbb ap??

>>kmi b'4 ni special skt cz dpt 2 famly angkat sbb dua2 fmly ni adalah adk beradik..so, kmi tdo kt rmh laen, n mkn kt rmh laen..

>>dh lma xjumpa rmah yg blik air nye t'asing dr rmh..jumpa blik kt rmah family angkat aku neh..bilik air n toilet die kt belakang rmah.dekat dgn sungai..kalo mlm2 tu,seram jugak ler nk g toilet..hehehe

>>sepanjang program ank angkat ni,mcm2 xtvt tlh dijalankan,antranye gotong-royong,sukan bersama pnduduk kg,sukaneka n mlm kebudayaan..

>>stlh lbh 5thn xmaen netball, tetibe lak aku maen time sukan bersama pnduduk kg.haha..maen cam ap je..uhuhuhu

>>nk ckp ap lg ek??hmm..thanks to Tuan Haji Samad bin Abu Bakar coz sudi menerima kmi sbg ank angkat..semga ikatan persaudaraan yg terjalin ni xkan t'putus..insyaallah..xsbr nk g kt sane lg time musim buah ni.hehehe

2 comments:

AYUL said...

nnt ko g sane ngn fad tyme musim buah....jgn lupe ajak aq..haha.. aq nk mnjt pokok2 yg ade kat stu

hafizah said...

hahaha...
blh2..
jd driver kmi..
deal???