Monday, November 2, 2009

~isikan masa terluang dlm stdy week ni dgn memasak~

salam sume..hehehe
wussup2x!!!
study week dh tiba..mesti korang sume byak masa terluang kn3x?
so pe salahnya tuk cuba ak nye resepi neh..
sje tuk mengisi masa lapang..
selamat mencuba k!!!


Bahan-bahannya(bahan2 ni boleh didapati di pasaraya berhampiran anda):

1.Buku secukupnya(ikut selera masing-masing)
2.Sebuah ketekunan
3.3 mangkuk kerajinan
4.4 hiris keinsafan
5.5 keping kasih sayang
6.Beberapa potong kasih
7.Segenggam harapan
8.1/3 cawan air mata keinsafan
9.Semangkuk azam
10.Sekuntum A untuk hiasan

Cara membuatnya(jgn lupa mulakan dgn bismillah,tkot nt xmnjadi):

1.Ambil beberapa buah buku(ikut selera) dan gaulkan dengan azam.
2.Biarkan seketika sehingga kedua-duanya sebati.
3.Ketekunan diperah untuk dijadikan 1 liter pati kesungguhan dan 2 lit3r pati usaha. 4.Keyakinan,kasih sayang,nasihat,doa dan harapan digaulkan bersama.
5.Kemudian titiskan air mata keinsafan.
6.Kasih sayang dan harapan digoreng bersama kasih sebagai penambah perisa.
7.Tambahkan sedikit kerajinan.
8.Akhir sekali,masukkan kesungguhan serta beberapa hiris nasihat dan doa.
9.Taburkan dengan keimanan serta tawakal kepada Allah.

Cara menjamahnya(nk jamahnye pn kne bca bismillah ek..):
1.Apabila sudah masak(berjaya)rasakanlah kelazatannya(hasil),jika kurang sedap,tambahkan lagi ketekunan dan kerajinan secukupnya.
2.Hidangkan dengan sebuah kesyukuran untuk mencantikkannya lagi.
3.Hiasilah dengan seyuman.
4.Jangan masukkan dendam,hasad dengki serta malas.Bahan-bahan ini hanya akan merosakkan hidangan ini.

Selamat menjamah :)


p/s :
*mintak ampun kalo ade silap salah ak ngan korang.
*bt yg terbaek tuk final korang.
*sape yg dpt dean list this sem akn blnje ak..ngeh3x..deal ek..
*doakan semoga kejayaan milik kite semua,insyaAllah..

Friday, October 23, 2009

~10 nasihat untuk pasangan bercinta~

Berikut adalah nasihat-nasihat berguna untuk orang-orang yang bercinta:

1. Janganlah kau membiarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan 'si dia'.

2. Bercintalah kau dengan nya dengan sekadarnya. Kelak mungkin 'si dia' mungkin bukan jodoh untukmu.

3. Jika kau ingin berbahagia seumur hidup, tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum kau berhak menjadi milik 'si dia'.

4. Jika engkau menyintainya, binalah asas perkahwinan dengan tidak melaggar syariatNYA.

5. Kebahagiaan yang kau lihat sebelum berkahwin hanya palsu, yang hakikinya adalah selepas kau diijabkabulkan.

6. Jikalau engkau inginkan pasangan hidupmu yang terbaik untukmu, maka engkaulah yang patut menjadi yang terbaik dahulu.

7. Membina keserasian sebelum berkahwin bukanlah dengan cara ber'dating', cukuplah sekadar engkau tahu apa yang perlu kau tahu.

8. Bercintalah untuk mencapai cintaNYA.

9. Jika engkau masih belum bercinta, tahanlah dirimu untuk bercinta sehingga yakin cinta tersebut membawamu ke gerbang perkahwinan.

10. Jangan biarkan nafsumu dengan cinta yang tidak diterima disisi ALLAH, kelak ALLAH akan tarik kebahagian darimu.

Setiap nasihat ini mungkin tidak relevan kepada seseorang. Mungkin ia juga relevan kepada seseorang yang lain.



rela aku pendamkan impian yang tersimpan,
engganku keasyikan,
gusar keundahanmu merampas rasa cinta
pada dia yang lebih sempurna...

diatas nama cinta pada yang selayaknya
ku nafikan yang fana
moga dalam hitungan setiap pengorbanan
agar disuluh cahya redha...
biar sendiri hingga hujung nyawa
asal tak sepi dari kasihnya
kerna sesungguhnya hakikat cinta hanya
Dia yang Esa...


Friday, October 16, 2009

~beBUSYan~

waaa banyak tensen la mggu ni..hehehe
jadual mggu dpan full kot...
tgk ak nk update blog pn xsempat(pe kne mgu dpan ngan update blog ni..hehehe)

ahad,18hb,8.30 am- 5.00pm : seminar osha
isnin,19hb: kuiz math
selasa,20hb : test 3 cad,test 2 thermodynamic
rabu,21hb : present osha
khamis, 22hb: present project fluid mechanics
jumaat,23hb : hntr report osha

haa..mmg senget r ak mggu depan..huhu
banyak gler keje kot...
dh la satu ap pn xstdy ag ni tuk test..
final plak tgal lbh krg 2mggu lbh je..
huhuhu..
xtau cmna mau bt..tawakal je la..
huhuhu
k r, kesuntukan masa ni..heheh
nk stdy,hahaha

Saturday, October 10, 2009

~kecelaruan minda~

dh bce tajuk post???
nk tau knp tajuk kali ni kecelaruan minda??
cbe tgk gambar kt bwah ni?
celaru x?
hehehehe


*xtau la sape pnye selipar ni..maaf la ye..



haaa...nmpak knp?
hehehe...mmg celaru..
akp pn tgah celaru ni xde idea nk tulis dlm post kali ni..
huhuhu....
bkn ak je yg celaru...
haaaa...ade lg k..tgk gmbar kt bwh ni plak..



*cube lihat ape persamaan 2 gamba kt atas ni..hehehe

nk lg?hehehe...


*usaha tgge kejayaan..ngeh3...





p/s :
*sory la ye kpd mne2 yg terasa dri tu celaru..hehehe
*post ni dihantar sbb bosan smntara nk p beraya kt umah myza..hehehe

Saturday, October 3, 2009

~dugaan demi dugaan mendatang..huhuhu~

salam...

da bace ak nye title post kali ni??
cam sdh je kan..
bpe lme ak xjmpa ak nya laptop neh..rndu siot..
hahaha...

dugaan yg ak ckp tu adlh dugaan dlm repaire ak nye laptop ni..
sengal btol...
hr tu before rye,dh hntr laptop neh kt kwn aku..
ingt kn ok la pastu,rpenya,hampeh jgak..
huhuhu..

then,blik rmh,ak p hntr kt kedai tuk format la kan..
3hr kot die duk smpan laptop ak..tau la laptop ni comey kn,tp xpelu kot smpan smpai 3hr kt kedai die..huhuhu
byar rm50,ingtkan tip top le hsilnya,rpenye lg trok kot..krg asam itu org,tipu kt aku..nsb ayah ak yg bayar,xde la rse cm nk mati je kn..
hahaha

balik2 ump,ade le sorg yg tlg format laptop ni n betolkan ap yg ptot..hehehe
sape kah org ny?jeng3x..
hahaha
at last..laptop aku dh ok skt..dh bole gne balik dh..hehehe
thanks to that person la..hahaha

lpas ni,hrap2 xde pape dh ngan laptop ak..sian kot,xde laptop..huhuhu

doakan laptop ak sentiasa sihat k.hehehe

Monday, September 28, 2009

~salam rindu..hahaha~

hallu..
salam hari raya..
hehehe..
rindu giler kt blog ak..hahaha
maklum la mslah tenet kt ump yg bt ak ak xde kesempatan nk update blog ak..
hahaha

jeles aku ngan kwn2 ak neh duk lumbe2 update blog..
huhuhu
lme2 xbkak blog ni,tbe2 dh rmai kot penambahan ahli baru(sape la tu kn3???)..hehehe

kesempatan seminggu skali online ni kn,ak nk ucp camat hari raye la..mood rye lg kn..hehehehe
ampun kn ak la ye..huhuhu

tu je la..mr rid ampun ye..
pnjm sdkit mse bi tuk update my blog..huhuhu

Saturday, August 22, 2009

~kalaulah...~

Kalaulah Allah lihatkan amalan kita.
Berapa banyak dosa.
Berapa banyak pahala??
Kalaulah dosa itu macam batu.
Berapa berat perlu kita angkat?
Kalaulah pahala itu bagai duit.
Berapa banyak boleh simpan dalam akaun??
Kalaulah nafsu itu punya bentuk dan rupa, dan syaitan ada di sebelah kita dalam wajah tersendiri.
Adakah kita akan berkawan dengan mereka? atau takut dan memusuhi mereka? atau kita tetap jadi lagi teruk dari syaitan.. (tetap sama seperti biasa kita buat)

Kalaulah, Muhammad hidup bersama kita.
Adakah kita layan baginda selayaknya sebagai seorang nabi.
Malu berbuat dosa depan mata banyak nya bertimbun-timbun.
Malu dengan syirik dan khurafat yang kita buat.
Malu sebab tinggalkan risalah baginda.
Malu bergaduh sesama Islam padahal kita dah tahu kita saudara.
Hanya sebab kuasa,ideologi dan harta.
Pada hal dah tahu tak bawak ke manapun harta berlambak sedunia!!
Pada hal dah tahu pegangan kita sama!!
Pada hal dah tahu pangkat dan jawatan tak mampu membeli ampunan dari
Tuhan!!
Kalaulah kita nampak syurga dan neraka.
Tempat dan rupa nya bagaimana?
Apa ada dalam syurga?
Apa isi dalam neraka?
Dan setiap Ahmad,Abdullah dan ar-rijal dicop dia munafiq, kufur, islam atau beriman... Masihkah aku dan kau lari dari tanggungan amalan..
Masihkah kita berdalih dan beralasan??

Kalaulah Allah menampak kan wajahNya pada kita masihkah kita sanggup syirikkan dia? Agungkan cinta manusia lagi tinggi dari cinta Dia!!


p/s: artikel diambil dr iluvislam...sgt menarik..sme2 kte hayati..

~tag from fadzrulhisyam~

1) APA YANG ANDA RASA SEKARANG?
lapar + bosan..huhuhu

2) RATE TAHAP KEEMOAN ANDA (1-5)
ak amek average..3..hehehe

3)WARNA KESUKAAN ANDA?
hijau pucuk pisang(pucuk pisang je ek)..

4)KALAU DIBERI PELUANG, ANDA MAHU JADI ARTIS?
xmao..xlarat nt nk lyan peminat..hehehe

5)BAGI SATU SIKAP YANG ADA PADA ANDA.
pemurah..hahaha

6)ANDA RASE ADA SESEORANG SEDANG MEMINATI ANDA?
yup(ops sape kah itu..hahaha)

7)KALAU ANDA BERDUKA APEKAH YANG ANDA AKAN BUAT?
share ng kwn la..nangis kot..bt lawak bodo..huhuhu

8) JIKA ANDA WANITA, BERAPAKAH MAS KAHWIN YANG SESUAI UNTUK ANDA??
hmm jap nk kire..skrg ni avg rm10 000..kalo lg 6-7thn,hmmxnk lbh2 rm15 000 dh ckup.hehehehe

9) ANDA SUKA PEMBERI TAG INI KERANA???
suke??he is my frend..

10) JIKA ANDA MENJADI PEMBERI TAG INI, APAKAH 3 PERKARA PERTAMA YANG AKAN ANDA LAKUKAN-
-pkr dlu..huhuhu

TAG 7 ORG MMBER ANDA:
xmo2..syam dh tag dh..xmo tag org bln ramadhan ni.hehehe


1)NO 2 PERNAH JUMPA DENGAN NO 7?
2)NO 3 PERNAH BERGADUH DENGAN NO 4?
3)ADAKAH 1 DAN 6 BOLEH HIDUP BAHAGIA?
4)APA YG NO 5 PERNAH BUAT PADA ANDA?

~hikmah 1 ramadhan~

selamat menjalani ibadat berpuasa tuk semua ek...
esk dh pose..pejam celik pejam celik dah sthun kte tggalkan ramadhan,kali ni dtg lg..
hrap ramadhan kali ni lbh baek dr yg sblumnya...

p/s:hikmah 1ramadhan kali ni,for the 1st,laptop ak dh dpt ternet..
suke btol..hahaha

Saturday, August 15, 2009

~thanks~

lame gler ak xpost kt blog neh..huhuhu..
mesti korg bertambah rndu kt aku kn(malu la tu nk ngaku)..
hahaha

utk post ni nk ucpkan thanks to all yg wish my bezday..
hehehe...
hr tu da genap 19thn da(msh gdis belasan thn k)..

bezday thn ni agk sdh skt,sbb ak ramai mber2 kt kmkn dlu lpe nk wish my bezday..
huhuhu..myb sbb ak da tkar no kot..
tp xpe,xksah pn..huhuhu

azam stlh m'capai umur 19thn ni,nk jd insan yg lbh b'jaya..hahaha
pastu insyaAllah akn cbe dptkn dean list tuk sem ni..doakan yer..
nothing much,hrp dimurahkan rezeki,b'jya dlm stdy,n more la.
hehehe

last skali selamat menyambut bulan ramadhan...
pose biar pnuh..hehehe
salam

Wednesday, July 15, 2009

~tenet ohhh tenet~

tatkala insan2 laen syok maen skype,blog,fs n watever ag,
aku mnjd mgsa kesengalan internet di ump...
bkn stkat lmbp neh,byg2 wireless pn xjupe2..alahai..
ap la nsib warge ump yer..huhuhu
so,kepada peminat setia blog aku(rmai neh..),ampun maaf dipinta..
post ni je yg dpt aku tlis utk jgka wktu neh..
hrap2 dpt m'hilangkan kerinduan korang ngan tulisan aku..
hahahaha
sempena sem baru ni,tingkatkan semua prestasi anda yer...
&
krgkan kontroversi(khas tuk sap,fad n kucai...org laen syap!!!)hahaha
hormatilah perasaan dan jiwa raga org yg bersama dgn anda..
hahaha
&
mentang2 umor korang da tue,jgn sbuk nk kawen ek..study dlu r,
ni x,sibuk nk kawen ngan ctnurhaliza la,puteri sultan pahang la..
hehehe
HARAP MAKLUM!!!!
GAMBATEH2X...BASYA!!CHAIYYOK!!

Sunday, June 21, 2009

~apabila 5 kepala sengal bergabung~

riuh,huru-hara satu taman apabila kelihatan 5 org remaja(ops!!remaja lg ke) sdg bergelak ketawa tanpa ingt mati..wawawa..xkire tempat lgsg..pakwe2 yg lalu lalang tros sje me'reject' sekumpulan remaja neh..sedey!!!huhuhu..xckup dgn tu, keadaan mkin xt'kawal apabila 5 org 'remaja' berubah mnjdi 'kanak-kanak' dgn tibe2..isk3x..korang neh...

shhh..gosip3x..xhabes2..

jongkang-jongket(btol ke eja ny) ku..tgk2,site mne lg berat?ops..

lutut sape lg tinggi??cpt2..da lth lutut neh..

maen pnjat2 bende alah neh..xtau pe nme ntah..hehehe

eh3x..sempat lg pose maut before blah..maut ke??


ngeh3x..mike mmg best!!!nty kte pegi camping deh..
thanks to : jaja,nor,mek(azim),hana,fizah
sorry to : emah,linda cz xdpt jumpe smlm..thniah bkal guru!!hehe

~hepy father day~

halluuu...
selamat hari bapa kepada semua bapa di seluruh Malaysia especially to my lovely dad, En Mohd Sapawi ( pak awie)..hehehe..i luv u, dad!!!!

jutaan terima kasih diucapkan di atas segala pengorbanan yg tlh dilakukan.
maafkan segala silap dan salah along,angah and achik..
we all love u and we are so proud have u as our dad..




semoga dipanjangkan umur dan bahagia selalu..

Tuesday, June 16, 2009

~aktiviti cuti sekolah~

salam semua..dh lme xupdate blog kn..bile duk kt rumah ni, rse mls nk bkak laptop.huhuhu...tp this time,nk share ngan korunk sumua sal barbeque yg kmi bt before cuti sekolah hr tu hbs..idea nk bt BBQ neh dtg nye dr ak..hehehe..biase la,kalo bab nk bt xtvt family,aku la yg 1st merancangnya, n yg len akn ikt..hahaha..sponsored from my dad..luv u dad,so sporting!!! there are sone pic to share..


ni kakak ak ngah pusing2 ayam2 tu...specialnye BBQ kali ni ialah aku sndr yg sdiakan rempah ayam tu..bangge bile ade yg puji..wawawa

my cousins yg sibuk mkan je mlm tu..huhuhu..xpe2, bdak kcik..

siap tmbah lg tu..msti sdap gler ayam tu kn...hikhikhik


posing special dr danial n his mom, sedare aku yg duk kt PERAK..

budak2 ni just sibuk tgok je.."abg da cop bhg kepak ayam tu ek"...


xtvt ni skrg2nya leh merapatkan lg hbngan sedare yg jauh n dkat..bkan sng nk b'kumpul ni.ade tu siap dh rncg utk raye nty..hehehe..smngat btol..

before tu, nk wish congrate for my sis, ALONG (tdg htam) cz dpt twran ke UiTM Shah Alam utk Degree of comp science..xlupe tuk adk aku, ACHIK (tdg pth) cz dpt 3.95 tuk mid year exam kt MRSM Kuala Berang..we are so proud with both of you..

Thursday, May 21, 2009

~solat di akhir waktu~

salam...
juz want to share with all of you..
myb kte xsdar yg kte slalu smbhyg lewat kn..
kalo xsngja tu xpe la kn..
tp kalo yg sesaje je..
haaa..lu pikir la sndr!!!

"rupa2nya ada cerita kalau kita lewatkan solat kita. Jika berpuasa, amalan kita terus pada ALLAH, tapi jika solat, ada posmen yang akan hantar amalan kita pada-Nya.

Jika solat pada akhir waktu, tak perlu bayar tol juga, tapi sekatannya, masya-ALLAH! di langit pertama, penjaga tol marahkan posmen kita. disoalnya mengapa lewat poskan amalan kita? merayu-rayu posmen malaikat kita minta diberi laluan, tapi penjaga langit tak hiraukan, sebaliknya amalan lewat solat tadi dicampakkan balik ke bumi lalu jatuh berderai..

Maka, tidak sampailah amalan kita pada ALLAH seolah2 kita x solat juga. jadi bersedialah menerima pembalasanNya...


so..kwn2 ku sekalian..pe lg??
selamat b'amal...

*artikel ni aku ambik dr novel yg aku bce..sje nk share ngan u'all sume..sbg peringatan sesama muslim..chewah!!!1

tanganku gatal???

tag ni dari seorang yg b'nama FADZRULHISYAM.naseb baek semalam bezday die..hehe,dh 20thn ko..hehehe..kalo iktkan xnak bt..bnyak sgt..lth nk match kan member ikt abjad ni..tp xpe dh siap!!!


Ini adalah arahan tag ini:

1. Namakan post ini "Tanganku Gatal"
2. Namakan nama rakan-rakan anda (nama sebenar atau nama samaran) mengikut abjad yang disediakan.
3. Jawab soalan yang menyusul dengan abjad tersebut.

A. Aifadilah junoh
1) Do you love this person?
Yes, of course..
2) Is this person your enemy?
no,she's my best friend at campus..
3) Is this person taller than you?
no..i think..

B. Badrul hisyam

1) What do you really think of this person?
he is my mentee leader...
2) What’s their favourite colour?
black kot..
3) Ever danced with them?
no..he does'nt like to dance..hehehe

C. Che Na
1) Do you like this person?
Yes, of course..
2) Where did you meet this person?
KMKN..she's my rummate
3) How old are they?
going to 20th years old

D. diana(intan diana)
1) How long have you known him/her?
About 2 years..
2) Biggest regret?
nothing...

E. e-kin
1) Have you met their parents?
yup..she have a very nice parent..
2) Worst thing about this person?
hmm..nothing kot..
3) Best thing about this person?
cute..hehehe

F. fadzrulhisyam
1) Have you ever dated this person?
pernah..hahaha..with the other friends laa..
2) When is the next time you will see him/her?
mggu dpan leh??hehe..jom tgk wayang..lalala
3) Do you go to school with them?
no..different school..

G. gee(hazirah)
1) Are they a good listener?
yup..
2) Have you ever lied to this person?
i think no!!
3) Is this person nice?
yup..become a nice teacher..hehehe

H. hana
1) What year are they in?
hmm..2nd year at penang.
2) Is he/she your best friend?
she's my best friend at SMKTAI..miss her so much..
3) Ever done something illegal with this person?
mne ad..ish3x..dh nme nye illegal..

I. imah(ruzaemah)
1) What is this person’s favourite food?
kuye teow sup..
2) How did you meet this person?
My ex-classmate.form1-form3
3) Do you trust them?
Yes, I do.

J. Julia Sahira
1) Do they have any siblings?
Yup,she has another 4/5 younger sisters..
2) Do you know their favourite song?
xtau sgt..tp mnat lgu jiwang kot.
3) What would you do if they confessed they liked you?
like as a friend..thanks a lot..

K. Kucai
1) How old were you when you first met?
17==>18
2) How did you meet?
dlm kelas..
3) Ever danced with this person?
yup..time happy..hahaha

L. Leeya(nazlia mustafa)
1) What would you do if you had never met this person?
ntah ler.
2) Do you like him/her?
she's my best friend,of course i like her..
3) Would you go to Disney World with this person?
nak3x..sape nak blanje???

M. Mynn(aminah samsudin)
1) Is this person quiet or loud?
the louder one..hehehe
2) Name a friend that both of you are close too?
zana
3) What color eyes does this person have?
hitam kot..

N. nor
1) Is this person your boyfriend/girlfriend?
huhu...
2) Have you seen this person cry?
pernah..time skolah rendah dlu..hehe
3) Do you know this person’s middle name?
middle name??naemah??

O. Onah
1) Are you related?
Yes, best friend at kmkn..
2) Could you live with this person?
Maybe.
3) Do you believe this person is gay?
No la..pompuan neh..

P. PakDin
1) Have you ever been to the mall with this person?
pernah..bowling at City Plaza..
2) How about a sleepover with them?
aiyyyooo..kawen dlu la..hahaha
3) Does this person have a job?
Yes,study..

R. Roy
1) Have you heard this person sing?
Yes,maybe..
2) Do you think this person will repost this?
already lost contact about 1year..
3) What's one thing you would change about this person?
nothing..

S. Sap
1) Is this person taller than you?
sme tggi je..
2) Do you enjoy spending time with him/her?
of course..
3) Do they live close to you?
no..she at klate and me,ganu..

T. T-jea
1) Would you do anything for him/her?
Yes, I do.
2) Have you been to his/her house?
nope
3) Is this person a dipshit?
oh no!!!

U. U-yu (linda)
1) Is this person in a relationship?
yup
2) Do you know where he lives?
pengkalan chepa..
3) What colour hair does this person have?
Dark.

V.
1) Do you see this person alot?
2) When did you meet her/him?
3) Is this person your friend?


W. Wawa
1) Is this person older than you?
yes..1year older than me..
2) Is this person single?
maybe yes,maybe no..
3) Do you speak regularly with this person?
yup...

X. xyra
1) Why are you friends with him/her?
coz she's 'si mult becok'..hehehe
2) Have you ever gone anywhere with them?
kuala berang,SMKTAI
3) What is one thing you would change about them?
kurus sgt..kasi gmok skt..lalala

Y. Y-da
1) Does this person wear make-up?
maybe yes!!
2) Does this person play any instruments?
pndai ke die ni maen??ngeh3x
3) What is their favourite sport?
squash..

Z. Zana
1) Does this person have MSN/AIM?
YM..
2) Ever gone shopping with him/her?
yup..miss to do this again..
3) Does this person have any special skill?
rugbygurl..hahaha

4. Tag kesemua nama yang tersenarai di atas (yang mempunyai blog) kecuali nama orang yang menghantar tag ini kepada anda (jika ada). Pastikan anda menggunakan ayat ini, "Tangan anda sudah gatal, sila jawab tag di blog saya".

Tuesday, May 19, 2009

~kecewa result aku!!!~

hmm..
dh bce tjuk tu?
sdh gler siottt..
result aku tuk bbrpe subjek xseperti yg aku harapkan...
waaaa....frust giler time tgok result!!!!
mak!!!nyesal xstdy btol2..
huhuhu
nasi dh jd bubur..
markah subjek SOM,TITAS,ENGLISH,SILAT lak xmncapai target ak pn..
skt hati btol!!!!
satu je yg aku rse btol2 capai aku nye target.
hehehe..
LETRIC!!
nsb baek pass..(cyg subjek nih)
jgka ny gagal..huhuhu
nk bt cmne ek??
skrg still ad 1lg subjek yg blom tau result..
DYNAMIC...
xtau pe akn jd ngan sbjek ni plak..
.........................................................................................................

Sunday, May 17, 2009

tag from adeqabang

1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" untuk diletakkan di blog anda.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
Azrinda >sama2 ngan aku belajar kat KMKN dulu. xde la rapat sgt ngan die n dulu xpnah tgor2 die kot.hehehe..sekarang sama kampus plak ngan die.kalo jupe tgor2 jgak la.dulu xpenah tau pun die ni org TRGNU,yg menyebabkan aku tau bila terserempak ngan die b4 masuk U kt Bank Islam K.Terengganu.huhuhu

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

1) perempuan..hehehe
2)single and xpernah kapel (xt'fikir pn nk kapel)..hikhik
3)minat kaler ijau..
4)rapat ngan family.xleh hdup tnpa diorang
5) rindu sgt nk jupe ngan kwn2 kt KMKN dulu.
6)seorang yg pendiam, ssh nk berkomunikasi ngan org laki2(dulu nih)
7)gila bace novel
8)punctual
9)cpt terase(sensitif)
10)dh xleh nk pkir skrg...

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog.
-xyah ler..sume dh kene

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan:

"anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda"

Monday, May 11, 2009

RMWD Kg Luit,Maran,Pahang

Salam muhibah kpd rakyat2 ku sekalian.

hehehe.

ni nk citer serba sdkt ttg Program Rakan Muda Wawasan Desa yg tlh diadakan di Kg Luit,Maran pd 7-10hb Mei bru2 ni. .kt bwah ni ada skt gmbr2 yg sempat di snap oleh kamera kwn aku and jugak dr phone ak..jom tgok..hehehe

nak perkenalkan..ni la fmly angkat aku..Tuan Haji Samad bin Abu Bakar.ayh angkat aku ni adalah pengerusi masjid kat kampung Luit ni..hehehe..hebat x??alhamdulillah,dpt family yg baek hati..xlokek ngan nasihat..majlis persmian dan penyerahan anak angkat ni disempurnakan oleh YB Dato' Munawwar, ADUN Luit.

ni adalah gambar time 1st aktiviti kami kt kg tu..gotong-royong!!kami ni dibahagikan ikut tempat la n aku dpt kt library kg.antra tugas yg kami kne bt adalah susun buku..mak aii..byak giler buku kt dlm libry ni..skit tgan den..huhuhu..dlm susun2 buku tu,sempat gak usha novel2 yg mnrik.hehehe..tp sdih,sempat usha je,nk bce kne beli sndr sbb xsmpt nk bace kt situ.huhuhu

gambar ni plak, time program forum perdana yg dibuat kt perkarangan masjid Kg Ulu Luit.antra panel yg tlh dijemput adlh YB Dato Munawwar, Ust Azmi (UMP), Ust Badlishah dan Ust Nor Hazri..

keesokkan harinye, program kami seterusnya plak adlh program bersama murid2 sek keb ulu luit.hmm..best sgt, sbb adk2 ni sume nye ikt kate..xmcm bdak2 sek men,ssh btol nk control..hehehe..gmbr kt ats ni antra aktiviti time motivasi tu iaitu MUMIA.kesian kt adk group ak ni..penat die duk gitu je..

haa..ni plak aktiviti petang tu plak.maen sukaneka.ni antra nye..maen tarik tali.hehehe..skali tarik je, group kmi ni tumbang.hahaha..bt malu je..


corat-coret RMWD KG LUIT :

>>ni adalah 1st program aku dgn Rakan Muda..lps ni insyaALLAH ak akn join lg byak xtvt..

>>waktu penyerahan ank angkat,tgn ak dh shaking smcm dh.haha..nervous pnye psal nk jumpe fmly angkat.

>>kalo family laen dpt 2 or 3 org ank angkat, fmly angkat aku ni dpt 4org skali gus..haaa..hbt kn??hehehe..nk tau sbb ap??

>>kmi b'4 ni special skt cz dpt 2 famly angkat sbb dua2 fmly ni adalah adk beradik..so, kmi tdo kt rmh laen, n mkn kt rmh laen..

>>dh lma xjumpa rmah yg blik air nye t'asing dr rmh..jumpa blik kt rmah family angkat aku neh..bilik air n toilet die kt belakang rmah.dekat dgn sungai..kalo mlm2 tu,seram jugak ler nk g toilet..hehehe

>>sepanjang program ank angkat ni,mcm2 xtvt tlh dijalankan,antranye gotong-royong,sukan bersama pnduduk kg,sukaneka n mlm kebudayaan..

>>stlh lbh 5thn xmaen netball, tetibe lak aku maen time sukan bersama pnduduk kg.haha..maen cam ap je..uhuhuhu

>>nk ckp ap lg ek??hmm..thanks to Tuan Haji Samad bin Abu Bakar coz sudi menerima kmi sbg ank angkat..semga ikatan persaudaraan yg terjalin ni xkan t'putus..insyaallah..xsbr nk g kt sane lg time musim buah ni.hehehe

Friday, May 1, 2009

~hepy+bosan+sedih+rindu=cuti~

waaa...
pe nak buat ni..
blh tlg aku x?
masalah aku sekarang ni....
AKU SANGAT BOSAN!!!
hehehe...
bosan r duk kt rmah tanpa aktiviti..
ade some suggestion tuk aku x??
hehehe

hmm..
semalam aku dapat mesej dari budak
kelas aku, NAIM..nk tau pe isi kandungan mesej tersebut?
ni dia...
'assalamualaikum..
sedekahkan al-fatihah kpd arwah
adk bongsu zulkarnain b akram(macha) yg tlh
kembali awal pg td'

hmm..terkejut jgak dpt msj tu..
harap kwn kite ZUL sabar n tabah manghadapi dugaan ni..
takziah diucapkan..

al-fatihah...

**pape pn xsbar nk g UMP tercinta tuk program ank angkat pada 7hb-10hb ni..
bertempat di Kg Luit, Maran,Pahang..
harap2 dpt family angkat yg baek kn..
hehehe


Saturday, April 25, 2009

~2nd award~


haaa....
my 2nd award..
i got it from ismat(btol ke eja nme ni)
huhuhu
tq ismat!!!!

~alhamdulillah..da hbs~

salam...
alhamdulillah dh hbs exam da!!!
hooray!!!
enjoy time..
hahahaha
dh blh blik rmah stlh hmpr 3bln ak xblik..
rndu nye...
dh mcm2 xtvt yg kte bt kn..
huhuhu


mcm smlm kmi (m05 members) sempat lg gather sme2 tuk last sem ni..
tp bkn sume pn, juz 1/3 je yg sudi kuar..
yg laen ad yg dh blik n ad jgak yg ad hal msg2..
antra yg tlh join smlm :

fizah(pengarah program,hehehe)
ayul(planner vs runner)
fadilah(assistant)
sapiah
hisyam
kucai
azreen
azma
amin
alep
syahmi
along
rahim
syah
radja

thanks kt korg coz sudi join..

xtvt bersama yg tlh dijlnkan adlh bowling n then makan2..
hehehe
ni ad skt gmbr2 sengal yg tlh diambil oleh paparazi yg bertauliah k..

muke dak2 yg klh dlm tournament..hahaha..gni le jdi ny

bdak klas mne ni??jga adab skt okey...

we are d gang..sap,fad,syam,feez,cukai(ops kucai)

muke2 hepy lpas exam n ad yg xsbor nk blik rmah

xtvt lpas bowling..makan!!!kt TANJUNG API..

sume tamak nk mnum dlm gelas besor je
except me...hehehe

muke lpas mkan..KENYANG r..


sape pnye pinggan ni...LICIN..huhu..pesal ak cam knal lak???ops!!


ni la die ktua2 sengal..haha..ad je xpuas ht ngan ak..
rahim n syah

ni je la xtvt yg smpt kmi lakukan sme2..pape pn mmg best n leh lpe kn tension xleh jwb exam..
huhuhu
k r, jupe lg sem dpan..


p/s:
*cuti ni,jgn lpe kn ak gak..hehehe
*nk mntak ampun maap kalo ad slah n silap(selamat hari raye!!!)
*moga dpt jupe lg sem dpn
*kalo dtg ganu jgan lpe sggah rmh ak,hehehe
*contact2 la ak(wpun ak ni bkn ssiapa bg kamu,hikhikhik)
*dh dpt result, jgn lpe share ngan ak gak...(sape plg highest, kna blnje ak mkn,,deal??)
*yg memndu pulang tu, hrap dpt memtuhi undang2 jln rye(ingt la org t'sayang,ak la tu)
*troskan view blog ak..hehehe
*lpe lak..thanks to all cz dh sthun jd kwan ak..