Friday, February 27, 2009

~kekuatan seorang wanita bernama IBU~

hmm..juz nak share ngan korang pasal seorang wanita bernama IBU..Betapa ALLAH memberi pelbagai keistimewaan dan kekutan kepada seorang ibu dalam menghadapi pelbagai cabaran hidup.semoga dengan adanya artikel ini, kite semua akan lebih menyanyangi ibu kita sementara mereka masih hidup.

**Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya – tempat dimana cinta itu ada..

1. "Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "

2. "Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "

3. "Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh "

4. "Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

5. "Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "

6. "Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada di sisi suaminya tanpa ragu "

7. "Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan walaupun kadangkala dia tidak memerlukannya."


for my mom, PN ASTARIAH AHMAD, I LOVE U very much..Thanks for being my mom and i'm proud to have u as my mother..miss u a lot..


my luvly mom and my parents..

kasih ibu membawa ke syurga..
2 comments:

pakDin said...

waa...comelnya peluk mak..haha

hafizah said...

hehehe...
ank mak..
hahahaha